Wat bieden wij?

Handboek 'fitnessbegeleider'

Dit handboek bevat de essentiële kennis noodzakelijk om kwaliteitsvolle fitnessbegeleiding te garanderen. Een goede fitnessbegeleider is iemand die er in slaagt bij beoefenaars een gezonde leef- en beweegattitude op te bouwen gebaseerd op noodzakelijke communicatieve vaardigheden en voldoende essentiële basiskennis. Om zowel opleidingsverstrekkers, gepassioneerde beoefenaars als autodidacten te helpen hebben we daarom het handboek 'Fitnessbegeleider', in samenwerking met NL Actief, op de markt gebracht.

Het handboek 'Fitnessbegeleider' bevat de theoretische kennis die elke fitnessprofessional zou moeten bezitten. Naast functionele anatomie, biomechanica, inspanningsfysiologie en trainingsleer, bevat het handboek ook kennis omtrent de klantbegeleiding, gedragsverandering bij training & voeding en blessure- en dopingpreventie. Het boek is logisch en overzichtelijk opgebouwd en bevat duidelijke illustraties. Dit maakt het bijleren en opfrissen des te aangenamer. De mogelijkheid bestaat het handboek apart aan te kopen, zonder verplichting van de competentietest. Dit kan aan de prijs van 60 euro/exemplaar.

De competentietest

De competentietest, gericht naar de toekomstige fitnessprofessionals, maar ook naar fitnessbegeleiders en (personal) trainers die reeds jaren in het werkveld staan, heeft als bedoeling de essentiële basiskennis te evalueren aan de hand van een theoretische test met 60 meerkeuzevragen. Dit met het oog op een levenslange kwaliteitsvolle begeleiding van de fitnessbeoefenaars. Bij de competentietest zijn ook steeds 2 proeftesten inbegrepen.

EREPS

Elke kandidaat die slaagt voor de competentietest, kan ingeschaald worden op EREPS level 3. EREPS is de afkorting van 'European Register of Exercise Professionals' en is een volledig onafhankelijk register van trainers, instructeurs en docenten binnen de Europese fitnessbranche.